SATKurier.pl SATKurier.eu SATKurier.tv SATKrak.com Hollex.pl Digi-TV.pl ErotiCards.pl

Al Jazeera Sport

Dyskusja poświęcona zagranicznym kanałom FTA i kodowanym, a także zapowiedziom i nowościom

Al Jazeera Sport

Postprzez MaFiA_87 » 10 sty 2010, o 12:08

Pozostaje Ci wymiana karty, miałem ten sam problem, działały tylko 2 pierwsze kanały.
Karat została odesłana do reklamacji
MaFiA_87
Czasami wpadam
Czasami wpadam

Al Jazeera Sport

Postprzez marekpolek » 10 sty 2010, o 12:31

dzięki za odpowiedź, no ale jak to zrobić, karta kupiona w Anglii na ebay, upgrade zrobiony na http://www.jsc-cards.com, karta niby ważna do 12.03.2011. Wymienią mi ją na ebay'u w ramach reklamacji?
marekpolek
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez outlaw25 » 11 sty 2010, o 19:08

Tydzien temu stracilem wszystkie 10 kanałow karte aktywowalem 26 grudnia 2009 karta jest kodowana w systemie irdeto 2, jak jest u was dzialaja wszystkie kanaly w tym systemie dzieki za odpowiedz
outlaw25
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

Al Jazeera Sport

Postprzez MaFiA_87 » 11 sty 2010, o 22:47

Trudno powiedzieć bo też kupowałem w UK tylko że nie robiłem upgrade tylko dostałem już taką z 2 kanałami działającymi.
Kartę odesłałem ale jak się to dalej potoczy to nie wiem ;)
MaFiA_87
Czasami wpadam
Czasami wpadam

Al Jazeera Sport

Postprzez ultimoromantico » 11 sty 2010, o 23:14

outlaw25 napisał(a):Tydzien temu stracilem wszystkie 10 kanałow karte aktywowalem 26 grudnia 2009 karta jest kodowana w systemie irdeto 2, jak jest u was dzialaja wszystkie kanaly w tym systemie dzieki za odpowiedz

Spróbuj przeczytać ten wątek z brytyjskiego forum(zwłaszcza post #6):
http://www.totalsat.co.uk/forums/al-jaz ... arrgh.html
Ludzie ogólnie mają problemy z tą kartą w Irdeto. I ponoć da się ją aktywować przez oficjalną stronę Al Jazeery:
http://www.aljazeerasport.net/
Tam po lewej stronie jest taki telewizor z migającym napisem "No signal" i tam też trzeba kliknąć. Problem polega na tym, że wyskakuje wtedy napis, że serwis nie jest dostępny dla naszego regionu. Człowiek z wyżej wspomnianego forum pisze tam, że trzeba użyć serwera proxy (podaje tam przykładowy z Emiratów Arabskich, który działa) i można sobie wtedy reaktywować kartę. Piszą tam, że to działa. Ja na razie jeszcze nie posiadam tej karty, więc sam tego nie sprawdzałem, ale może komuś się to przyda. Pozdrawiam.
La Roma non si discute, si ama!
ultimoromantico
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez Lukaszekk » 12 sty 2010, o 17:10

Witam. Mam pytanie odnośnie karty Al Jazeera Sport. Jak kupie kartę z kanałami AJS to będę mógł płacić przelewem przez internet tak jak Tnk? Z góry dziękuje.
Telewizja na kartę- full pakiet -- Ferguson FK 6900 CR
CP- Familijny+ Relax Mix -- Familijny CP2

Hotbird 13E

Obrazek
Lukaszekk
Czasami wpadam
Czasami wpadam

Al Jazeera Sport

Postprzez marcin81 » 12 sty 2010, o 17:38

Kartę Al Jazeera Sport kupuje się na cały rok z góry. Po tym okresie stara karta idzie na śmietnik lub do kolekcji a kupujesz nową znowu na rok.
Spoiler:
marcin81
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom

Al Jazeera Sport

Postprzez outlaw25 » 12 sty 2010, o 18:39

[Spróbuj przeczytać ten wątek z brytyjskiego forum(zwłaszcza post #6):
http://www.totalsat.co.uk/forums/al-jaz ... arrgh.html
Ludzie ogólnie mają problemy z tą kartą w Irdeto. I ponoć da się ją aktywować przez oficjalną stronę Al Jazeery:
http://www.aljazeerasport.net/
Tam po lewej stronie jest taki telewizor z migającym napisem "No signal" i tam też trzeba kliknąć. Problem polega na tym, że wyskakuje wtedy napis, że serwis nie jest dostępny dla naszego regionu. Człowiek z wyżej wspomnianego forum pisze tam, że trzeba użyć serwera proxy (podaje tam przykładowy z Emiratów Arabskich, który działa) i można sobie wtedy reaktywować kartę. Piszą tam, że to działa. Ja na razie jeszcze nie posiadam tej karty, więc sam tego nie sprawdzałem, ale może komuś się to przyda. Pozdrawiam.[/quote]

Dziękować, Dziękować i jeszcze raz Dziękować !!! ultimoromantico zrobiłem tak jak opisałeś powyżej i po nie całych 30 minutach wszystko wróciło do normy: -) jeśli już byś sie zdecydował na tę kartę to polecam ze sklepu Techdigital gdzie można nabyc na Ebay z tego właśnie sklepu...polecam równiez jednak w systemie Viaccess! Dzieki wielkie.Pozdrawiam.
outlaw25
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

Al Jazeera Sport

Postprzez Mark'o » 12 sty 2010, o 18:51

A czemu w Viaacces ?
Ja mam właśnie w Via i od kilku miesięcy działaja tylko 1 i 2 a 3 i 4 ciemność.
Poza tym 2.6 hack nie wiadomo jak z 3 żeby się nie okazało że kartki będą wymieniać.
Ponadto w irdeto na 7w jest HD i ja zamierzam właśnie kupić w irdeto
Mark'o
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez ultimoromantico » 12 sty 2010, o 19:39

outlaw25 napisał(a):Dziękować, Dziękować i jeszcze raz Dziękować !!! ultimoromantico zrobiłem tak jak opisałeś powyżej i po nie całych 30 minutach wszystko wróciło do normy: -) jeśli już byś sie zdecydował na tę kartę to polecam ze sklepu Techdigital gdzie można nabyc na Ebay z tego właśnie sklepu...polecam równiez jednak w systemie Viaccess! Dzieki wielkie.Pozdrawiam.

Cieszę się, że Ci się przydało to, co napisałem. Dzięki za info o tym sklepie brytyjskim. Początkowo miałem zamiar zamówić u Francuzów w Tv Corner, ale widzę że ci Anglicy mają nawet korzystne ceny. Raczej zdecyduję się na kartę Irdeto, bo z tym Viaccess to różnie może być, tak jak pisze Mark'o. Napisz mi jeszcze outlaw25 jak Ci przysłali tą kartę: kurierem czy listem poleconym? Długo czekałeś na nią od momentu zamówienia? Pozdrawiam.
ultimoromantico
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez outlaw25 » 12 sty 2010, o 20:29

mark'o ja korzystałem z Viaccess przez cały 2009r. i mnie również zabrali dwa kanały zresztą chyba jak wszystkim którzy nie zrobili Renew karty albo nie zakupili nowej,na potwierdzenie tej tezy moge potwierdzić,że dzisiaj podczas odświezenia sygnału na kartę Viaccess która miała termin do 10 stycznia bieżącego roku było info tylko na dwa kanały od 25 września do 10 stycznia 2010...Viaccess kodują już w PC 4.0 , ogólnie nie miałem z nią nigdy problemów.Co do Irdeto 2 to czytałem na wielu forach a zwłaszcza na - totalsat,że karta ta ma jakieś problemy jeśli chodzi o kolejne miesiące przykładem może być np. brak kanałów 31 Grudnia,ale na drugi dzień było już wszystko Ok no i feralny poniedziałek tuż po tym jak dodali +9 i +10 przez cały tydzień miałem ciemność aż do dzisiaj...dobrze,że jest ta możliwość odświeżenia sygnału zresztą Viaccess też ją ma! nie wiem jak jest z zasięgiem z 7W w Polsce,ale czytałem na satkurierze,że minimum zalecana antena do odbioru z tej pozycji to 130cm i zależy jeszcze z jakiego położenia...na karte nie czekałem długo,bo była na drugi dzień,tzn mam swojego człowieka który mieszka niedaleko londynu i ma konto na ebay...
outlaw25
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

Al Jazeera Sport

Postprzez Lukaszekk » 12 sty 2010, o 22:09

Właśnie zamierzam kupić kartę AJS w irdeto. Jaki tuner mi polecacie do tej karty? :D
Telewizja na kartę- full pakiet -- Ferguson FK 6900 CR
CP- Familijny+ Relax Mix -- Familijny CP2

Hotbird 13E

Obrazek
Lukaszekk
Czasami wpadam
Czasami wpadam

Al Jazeera Sport

Postprzez ultimoromantico » 12 sty 2010, o 22:15

Najlepiej taki, który będzie miał uniwersalny czytnik kart(nie będziesz wtedy musiał wydawać pieniędzy na moduł dostępu). Może być któryś z Fergusonów: Ariva 100, Ariva 200, czy któryś ze starszych modeli.
ultimoromantico
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez marekpolek » 12 sty 2010, o 23:21

ultimoromantico wielkie dzięki za wskazówki, udało się! przy pomocy proxy wysłałem ze strony al jazeery sygnał na swoją kartę w viaccess, nie wiem może po 5 sekundach załapało i świeci wszystkie 11 kanałów

MaFiA_87 nie muszę wymieniać karty! dopłaciłem 44,99 EUR i przedłużyli mi ważność na 15 miesięcy do marca 2011.

polecam ten sposób aktywacji, super..
marekpolek
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Al Jazeera Sport

Postprzez Marco97 » 13 sty 2010, o 15:24

Mam pytanie dot. kanału Al Jazeera Sports Global.
Czy pozostanie on niekodowany, czy będzie zakodowany. (oby pozostał FTA).
Obrazek
Spoiler:
Marco97
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zagraniczne kanały FTA/CI