SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Technisat Digit S2-CD

Dyskusja na temat projektów telewizji pre-paid tworzonych przez spółkę nc+ i podmioty jej podległe

Technisat Digit S2-CD

Postprzez kacper0058 » 23 sty 2010, o 10:15

Ja mam te najnowsze oprogramowanie czyli 2.37.33.6(1173f)UL2.8-0 BL255 (255) już prawie od miesiąca jak tuner wrócił z serwisu technisata i muszę przyznać że tuner przestał się zawieszać zarówno na antenie tylko na hodbird jak i z DiseqC na hodbird i astre. Zauważyłem też że kanały szybciej się przełączają. Według mnie poprawiło się też działanie EPG.
Kolego Koz u mnie te głośne pyknięcie występuje wówczas jak wyłączam tuner w momencie gdy na ekranie jest pasek informacyjny który się pojawia przy zmianie kanału, jeżeli nie ma tego paska to pyknięcie jest ledwo słyszalne.
Jeszcze jedno pytanie czy te oprogramowanie z satelity jest takie samo jak wgrali mi w serwisie?
kacper0058
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 316
Dołączył(a): 24 gru 2006, o 11:19

Technisat Digit S2-CD

Postprzez płockier » 23 sty 2010, o 12:12

Jak sprawdzić jakie jest obecnie oprogramowanie na tunerku Technisata ?
Pozdrawiam.
płockier
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 104
Dołączył(a): 15 gru 2008, o 18:03
Lokalizacja: Płock-to moje miasto!

Technisat Digit S2-CD

Postprzez kacper0058 » 23 sty 2010, o 12:22

Wciśnij menu > Ustawienia > Informacje o systemie. To wszystko - wyświetli ci wszystkie dane.
kacper0058
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 316
Dołączył(a): 24 gru 2006, o 11:19

Technisat Digit S2-CD

Postprzez perkoz11 » 23 sty 2010, o 20:20

Witam. Dzisiaj kupiłem ten tuner i od razu pojawił sie problem. Tuner nie chce się wyłączać, tzn miga czerwona dioda jak się go wyłącza i z powrotem zapala się zielona i tak to wygląda, że ekran na tv robi się czarny, "niby tuner jest wyłączony" a jak włącze jakiś przycisk na tunerze to od razu kanał sie pojawia a powinno najpierw pojawić się logo tv na karte. Po prostu tak jakby tuner był po wyłączeniu nadal aktywny. Da się coś z tym zrobić ?
Jezeli jeszcze nie mam nawet podbitej gwarancji to sprzedawca wymieni mi go na inny czy zacznie sie "procedura" przyjęcia..wysłania do serwisu itd ?

PS dodam jeszcze że wyłączanie z gniazdka, przywracanie ustawien fabrycznych, wyjmowanie karty, resetowanie i inne czary nie działają. Doradzcie coś
perkoz11
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 12
Dołączył(a): 3 lip 2009, o 19:18

Technisat Digit S2-CD

Postprzez markar » 24 sty 2010, o 09:52

Pisałem o tym problemie kilka postów wcześniej.Mój akurat egzemplarz to wersja e czyli eco-stworzona z myślą o ekologach.Technisat zna problem i może doczekamy się nowego softu
Manta HD9000,HF 8900,Ariva TT,Samsung DSB-H370G, HD6000
CI:CP,Conax Technicrypt,Cryptoworks
FamMaxHD+Sport+Film,nc+,Skylink
Panasonic 50VT50
Avatar użytkownika
markar
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 27 sie 2008, o 16:09
Lokalizacja: Poznań

Technisat Digit S2-CD

Postprzez perkoz11 » 24 sty 2010, o 13:17

Witam. Czyli co mam zrobic ? Oddac go czy czekac na nowy soft ? Czy wogole sprzedawca go przyjmie jak inne tez tak sie sprawuja ?
perkoz11
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 12
Dołączył(a): 3 lip 2009, o 19:18

Technisat Digit S2-CD

Postprzez Yoshy » 24 sty 2010, o 16:46

Witam

Chciałbym opisać mój problem z tunerem Dekoder Digit S2-CD. Nie zawsze, co jakiś czas podczas ogladania tv , pilot "nie widzi" tunera, żadnym przyciskiem pilota nic nie można zrobić,natomiast przyciski na panelu dekodera chodzą normalnie. By móc ponownie korzystać z pilota należy wyłączyć dekoder od prądu i załączyć ponownie.Po tej operacji wszystko działa ok, czasem kilka dni , aż do momentu gdzie sytuacja sie powtarza.Doradzi ktoś co z tym fantem zrobić ?
Yoshy
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2 wrz 2009, o 03:21

Technisat Digit S2-CD

Postprzez kacper0058 » 24 sty 2010, o 17:46

Może baterie kiepskie w pilocie , lub styki z bateriami.
kacper0058
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 316
Dołączył(a): 24 gru 2006, o 11:19

Technisat Digit S2-CD

Postprzez Yoshy » 24 sty 2010, o 22:21

Wydaje mi sie że pilot ok, ponieważ po restracie dekodera działa dobrze aż do następnego momentu w którym przestaje reagować ...
Yoshy
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2 wrz 2009, o 03:21

Technisat Digit S2-CD

Postprzez kacper0058 » 25 sty 2010, o 09:34

Napisałem o tych bateriach bo raz miałem taką przypadłość że nie reagował. Wówczas otworzyłem klapkę na pilocie i poruszałem bateriami i zaczął działać. Tuner ten mam od początku powstania TNK i zdarzyło mi się to tylko raz.
kacper0058
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 316
Dołączył(a): 24 gru 2006, o 11:19

Technisat Digit S2-CD

Postprzez Janusz1945 » 27 sty 2010, o 14:45

yoshy. Ja mam ten sam problem. Mam 2 piloty i czasem żaden z nich nie działa po włączeniu dekodera ze stanu czuwania. Nie jest to wina pilotów. Ja wyłączam na chwilę telewizor i to pomaga. Chciałbym dodać, że piloty Technisata poza tym są wspaniałe. Działają niezależnie od tego, w jakim kierunku są skierowane. Przeszkody na drodze do telewizora też nie mają żadnego znaczenia.
Janusz1945
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 143
Dołączył(a): 7 paź 2009, o 14:25

Technisat Digit S2-CD

Postprzez karola44-81 » 27 sty 2010, o 15:48

A to pewni ebedzie podobny problem jak z dekoderami od CP. A te telewizory co wylaczacie to sa CRT, czy LCD, lub plazmy?

W internecie jest mnustwo watkow na temat niedzialajacych pilotow od CP przy wlaczonych TV LCD. Podobno podswietlanie matryc to zakluca. Moze i w tym przypadku sie to potwierdzac.
Podobno pomaga przekrecenie tv o 90°, lub 180° wzgledem dekodera. Sprawdzcie.
karola44-81
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 wrz 2009, o 13:49
Lokalizacja: Połaniec

Technisat Digit S2-CD

Postprzez fiatbrava » 27 sty 2010, o 18:42

zauwazylem ostatnio ze obraz z dekodera jest w czerwonym odcieniu ,obraz z anteny naziemnej jest ok w ustawieniach video dekodera w pozycji tryb scart przestawilem na CVBS i obraz jest ok gdy przestawie ten tryb na scart jest czerwony nalot a zawsze bylo na scart i bylo ok nie wiem o co chodzi czyzby cos z dekoderem?
fiatbrava
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 39
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 17:21

Technisat Digit S2-CD

Postprzez Marcin1984 » 27 sty 2010, o 20:47

1 Sprawdź na innym przewodzie
2 Jeśli masz możliwość podłącz pod inny TV
Marcin1984
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 287
Dołączył(a): 15 cze 2009, o 09:16

Technisat Digit S2-CD

Postprzez płockier » 28 sty 2010, o 13:15

Czy Technisat sam przestroił parametry 11508 czy trzeba ręcznie.
Pozdrawiam.
płockier
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 104
Dołączył(a): 15 gru 2008, o 18:03
Lokalizacja: Płock-to moje miasto!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telewizja na Kartę/n na kartę/Smart HD+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość