SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Moduł CAM TnK HD

Dyskusja na temat projektów telewizji pre-paid tworzonych przez spółkę nc+ i podmioty jej podległe

Moduł CAM TnK HD

Postprzez bedtom79 » 6 kwi 2011, o 07:56

Czy mogę o info czy karta TNK HD traci uprawnienia na Arivie HD Combo?
ASTRA 19'2* E+ASTRA 23,5*E+ASTRA2/EB1- Triax TD78

Triax TD 78 - Turksat 42*E
DVB-T

FERGUSON ARIVA HD COMBO
bedtom79
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 215
Dołączył(a): 21 maja 2010, o 08:33
Lokalizacja: Warszawa

Moduł CAM TnK HD

Postprzez kosmo84 » 9 kwi 2011, o 22:54

kosmo84 napisał(a):Witam czy coś wiadomo o terminie nowej aktualizacji modułu poprzednia w 24 stycznia była, czy coś przed świętami się pojawi?


moduł chodzi w miarę stabilnie przy częstym skakaniu potrafi się zawiesić i zaskoczyć na nowo a w najgorszym przypadku zawiesić uprawnienia ( albo wyciągamy moduł albo twardy reset w zależności od odbiornika )

najczęstsze błędy
* od EPG na TP 11449 raz jest raz nie ma ewentualnie mozolnie się wczytuje to zależy od oprogramowania tunera i procka, generalnie lepiej radzą sobie procki STI od ALi
* utrata uprawnień o czym było już pisane jeśli jest się po za oferta TNK HD to na pewno ma miejsce na arivie i x7/x4
* komunikat zakodowany pokazywać się na tvn24 i trzeba przełączyć na TVN HD aby znów wskoczyć na TVN24, to było już sygnalizowane na forum

Zauważyłem, że moduł sprawia problemy w odbiornikach z wejściem CI i to nie tylko na procesorach ali, na forum pisano, że niektóre sti maja problemy tak jak i ali możliwe, że chodzi o starsze procki. Czy ktoś na forum, ma może odbiornik ze wsparciem CI+, jak sprawuję się moduł?

Na opticumie primie i mini moduł działa stabilnie przełączanie trwa około 3 sek nie ma znaczenia czy kanał SD czy HD z EPG też nie ma problemów

Zresztą w mini mam ( sti 7111 450 MHz) procek podobny jak w odbiorniku o ile się nie mylę ADB 2850 ST
Ostatnio edytowano 10 kwi 2011, o 22:54 przez kosmo84, łącznie edytowano 1 raz
kosmo84
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2 kwi 2011, o 01:16

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Mr. Orbita » 9 kwi 2011, o 23:18

EPG nie ma nic wspólnego z modułem TNK HD, EPG nie jest kodowane (i jest nadawane poprawnie, ale obejmuje dużą ilość danych), nie może być liczone jako błąd modułu.

Co do aktualizacji: niestety nic mi o tym nie wiadomo póki co.
TBS: The Best Solutions for Digital TV and More!
STARS.TV = muzyka :D
Uwaga! Nie udzielam porad technicznych przez PW, pisz na forum!

Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
Mr. Orbita
Administrator
Administrator
 
Posty: 11412
Dołączył(a): 12 sie 2006, o 16:34
Lokalizacja: Kraków

Moduł CAM TnK HD

Postprzez .:Bodzio:. » 16 kwi 2011, o 22:01

Jak wygląda praca modułu nCAm HD na dekoderze Ferguson HF-8900?
Avatar użytkownika
.:Bodzio:.
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 53
Dołączył(a): 3 kwi 2011, o 17:58

Moduł CAM TnK HD

Postprzez JENEKA » 16 kwi 2011, o 23:12

Obrazek
WiFiBox+/SagemComDSI83 z kartami Cameleon jako Multiroom.
Avatar użytkownika
JENEKA
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 1 kwi 2010, o 20:20
Lokalizacja: Przytoczna/Rokitno/Rosnówko/Gorzów Wlkp

Moduł CAM TnK HD

Postprzez tweed77 » 25 kwi 2011, o 20:12

Ja mam moduł NCAM TnK HD włożony do tunera micro m160HD ( http://www.micro-nh.de/microm160hd/ ). Cena całe 30 zł ;) śmieszna ale warto było kupić.
Moduł i tuner współpracują w miarę stabilnie. Rzadko się zdarza zawieszenie czy gubienie uprawnień. Obraz bardzo ładny - nie narzekam.
Universe + 6xC + Filmbox + Pace 500GB + multiroom dwie karty = 5x0 + 10x79.90 zł średnio 53,27 zł do 30.11.15 r.
Wcześniej U+6xC+HBO+MR+PacePVR=49zł
tweed77
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1018
Dołączył(a): 24 lut 2011, o 17:51

Moduł CAM TnK HD

Postprzez k3333 » 25 kwi 2011, o 20:46

Gdzie kupiłeś ten tuner w takiej super cenie??
Corab ASC-800M-C, 4x Inverto IDLP-40SL Hot Bird, Astra 1, Astra 2, Astra 3
k3333
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 139
Dołączył(a): 24 mar 2009, o 09:55
Lokalizacja: PL

Moduł CAM TnK HD

Postprzez tweed77 » 26 kwi 2011, o 00:11

Na znanym portalu aukcyjnym czasami się pojawiają ;) micro m160hd to klon Comag sl90hd. Jest jeszcze np. targowisko gdzie przywożą powystawowe rzeczy z zagranicy lub giełda elektroniczna we Wrocławiu. Pewnie w innych miastach też można też coś takiego spotkać. Trzeba tylko poszukać.
Universe + 6xC + Filmbox + Pace 500GB + multiroom dwie karty = 5x0 + 10x79.90 zł średnio 53,27 zł do 30.11.15 r.
Wcześniej U+6xC+HBO+MR+PacePVR=49zł
tweed77
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1018
Dołączył(a): 24 lut 2011, o 17:51

Moduł CAM TnK HD

Postprzez andi78 » 29 kwi 2011, o 07:57

Jak Wam pracuje ten moduł na Opticum 9500 HD ? U mnie po włączeniu nie widzi modułu, trzeba go w trakcie pracy odbiornika wyciągnąć i włożyć, wtedy zostaje zainicjonowany. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
(najnowsze oprogramowanie 1.2.63, na oryginalnym 1.2.57 to samo)
andi78
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 23 mar 2009, o 10:18

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Michal Tybura » 4 maja 2011, o 23:40

Już się bałem że moduł w Arivie 200 na starszym sofcie V1.07B1 mi nie pójdzie albo będą występować jakieś problemy ale nie jest najgorzej chodzą zarówno stacje z modułu jak i Karty Cyfry+ bez problemu też przełącza z SD na HD. A zjeździłem pół Łodzi żeby kupić ten moduł w Zgierzu nigdzie nie mieli nawet w Manufakturze nie było ciężko ogólnie jest dostać wszędzie mają komplety z dekoderem.
Michał

Antena 60 CM (SIRIUS, HOT BIRD, ASTRA) Antena 80 CM (AMOS i ATLANTIC BIRD) Diseq 4 na 1, Ferguson Ariva 200 + Moduł TNK HD , Cyfra + Uniwersalny Pre paid

Obrazek
Avatar użytkownika
Michal Tybura
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 412
Dołączył(a): 14 wrz 2006, o 17:48
Lokalizacja: Zgierz

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Feniks1983 » 17 maja 2011, o 12:25

Witam,

Mam pytanie. Czy w TnK HD jest Polsat HD? Czy moduł TnK HD będzie współpracować z wejściem CI TV Panasonic tx-l37e30e? Jeśli nie oryginalny, to czy ktoś zna jakiś "zamiennik"?


Pozdrawiam
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 14:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Moduł CAM TnK HD

Postprzez przewaks » 17 maja 2011, o 12:45

Na chwilę obecną Polsatu HD w TNK HD nie ma ale mam nadzieję, że będzie. Ewentualnie pewną alternatywą może być moduł Cyfrowego Polsatu w wersji prepaid z pakietem Mini HD - Polsat HD i TVN HD w jednym (choć brak wówczas kilku innych kanałów z TNK HD, w tym Discovery HD Showcase).
Czy będzie działał z telewizorem nie wiem. Wydaje mi się jednak, że jeśli TV jest wyposażony w tuner DVB-S/S2 to raczej powinien współpracować.
n - IiR, HF, KNŚ - umowa na czas nieokreślony
Cyfrowy Polsat - Familijny MAX HD + Film HD + multiroom (ESI-88 + HD3000) - umowa terminowa
przewaks
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 189
Dołączył(a): 23 sie 2009, o 10:24
Lokalizacja: Warszawa

Moduł CAM TnK HD

Postprzez CSA » 17 maja 2011, o 13:24

Ten model Panasonika nie jest telewizorem do telewizji satelitarnej tylko naziemnej (kablówka lub z nadajnika). Ale modul TnK działa z Panasonikami ładnie, sam mam hybrydowego Panasonika z tunerem SAT i DVB-T/Analog i nie ma problemów.
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 09:48

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Feniks1983 » 17 maja 2011, o 13:39

@CSA - dzięki za info.
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 14:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Moduł CAM TnK HD

Postprzez zdzima » 15 lip 2011, o 09:40

Co tak nagle ucichło z tym modułem? Czyżby wszyscy wykorzystali swoje trzy miesiące i dalej nie doładowują? Czy już u wszystkich odbiera idealnie i nie trzeba żadnych zmian softów ani w dekoderach, ani w samym module? A może wina leży po stronie "n", bo sprzedała moduły, a nabywców ma teraz gdzieś i nie myśli ich czymś dalej zachęcić?
Avatar użytkownika
zdzima
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 848
Dołączył(a): 12 lip 2011, o 17:04
Lokalizacja: Białystok

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telewizja na Kartę/n na kartę/Smart HD+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość