SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Moduł CAM TnK HD

Dyskusja na temat projektów telewizji pre-paid tworzonych przez spółkę nc+ i podmioty jej podległe

Moduł CAM TnK HD

Postprzez CSA » 22 gru 2010, o 21:50

5 miesięcy i moduł to kusząca oferta ale zbyt piękna (40zł razy 5 = 200zł, moduł = 249zł czyli tylko 49zł drożej) takie rzeczy tylko w Polsacie :)
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 10:48

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Mr. Orbita » 23 gru 2010, o 00:12

Info: jest nowe oprogramowanie v5.5 dla odbiorników Vu+ Solo/Duo - rozwiązuje problem z działaniem nCAM HD, kanały w MPEG-4 działają, nie wiem czy wszystkie, ale mam potwierdzenie, że ogólnie jest ok. Jeśli ktoś ma odbiornik i nCAM - może spróbować ;)
TBS - The Best Solutions for Digital TV and More!
Uwaga! Nie odpowiadam na pytania techniczne i nie udzielam porad przez Prywatne Wiadomości!

Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
Mr. Orbita
Administrator
Administrator
 
Posty: 11344
Dołączył(a): 12 sie 2006, o 17:34
Lokalizacja: Kraków

Moduł CAM TnK HD

Postprzez matlacki » 24 gru 2010, o 13:28

Potwierdzam. Na najnowszym sofcie do Vu+ Duo w wersjii 5.5 Działa nCam bez najmniejszych problemów. Trzeba tylko w ustawieniach modułu ustawić bitrate na wysoki. W starszych i nie oficjalnych wersjach też można uruchomić nCam instalując najnowsze sterowniki od producenta. Ja osobiście używam VIX 1.3 na bazie 5.4 i działa super :brawo:
Vu+ Duo- 500GB , TNK HD nCam, SKY UK , Al-Jazeera Sport, Cyfrowy Polsat Cam , 2 X Sat Hotbird 13 & Astra 28.2
matlacki
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 gru 2010, o 13:22
Lokalizacja: Paisley

Moduł CAM TnK HD

Postprzez piterp » 28 gru 2010, o 15:51

Na forum i w tygodniku Satkurier stwierdzono, że działa nCam tnk HD na odbiorniku Azbox hd premium+ soft 0.9.5020. Potiwerdzam działanie modułu na Azbox hd premium+, działa na górnym i dolnym slocie Cam. Dodatkowo posiadam jeszcze cyfrowy polsat moduł cam. Jeśli są włożone dwa moduły jednocześnie nCam tnk hd i Cyfrowy Polsat, kanały z cyfrowego polsatu powiedzmy w większości nie chce się z dekodować.

Może opiszę test jaki przeprowadziłem:

Najpierw sprawdziłem pojedyńczo moduły na sprzęcie:
1) nCam HD wszystkie kanały działają bezproblemowo,
następnie,
2)Cyfrowy Polsat wszystkie kanały działają bezproblemowo.

Jak włożyłem dwa moduły do gniazd nCam i cyfrowy polsat jednoczesnie do współpracy, większości kanałów cyfrowego polsatu nie chcę się dekodowac, z nCam Hd nie ma problemu. Ustawiam kanał np na polsat obraz się nie dekoduje i jak wyjąłem moduł nCam HD, polsat się rozkodował, więc włożyłem ponownie moduł nCam Hd obraz polsatu się zatrzymał i moduł CP przestał dekodowac. I to tak wygląda. Ta samą operację wykonałem przy zmianie modułów w slotach i jest to samo. Jak będzie potrzeba do wypiszę kanały, które nie dekodują przy wpspółpracy dwóch jednoczesnie pracujących modułów. Gdzieś tkwi problem?? Brakuje jakieś wstawki? Proszę o pomoc.
piterp
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 112
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 21:50

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Frazes » 29 gru 2010, o 21:21

Według mnie to jest błąd w "sofcie" tunera, bo przecież na "Polsacie" nie ma (jeszcze :D ) kodowania w "conax", więc to nie systemy i uprawnienia na kartach się "gryzą".

U mnie na "Globo HD S1" nie ma żadnych problemów od samego początku, tzn. od kiedy kupiłem moduł "TNK HD" (mam układ karta "Cyfry+" w górnym czytniku, moduł "TNK HD" w górnym "slocie" i moduł "CP" w dolnym - nie ma żadnych "zwisów", odmów dekodowania itp.).
Frazes
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1532
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 09:52
Lokalizacja: Ciechanów

Moduł CAM TnK HD

Postprzez sanderus » 29 gru 2010, o 21:55

W tunerze GM Unibox 9080 na najnowszych softach moduł TNK Hd też idzie . mam też w tym tunerze samą kartę cyfry , do ideału jeszcze brakuje ale pracują razem dobrze .
sanderus
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 24
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 22:11

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Jakob » 31 gru 2010, o 01:15

Witam !

Czy to prawda ?

Że po włożeniu modułu CAM Tnk HD do slotu następuje usunięcie całej zawartości dysku (aktualnych nagrań) w danym tunerze ?

pozdrawiam
Jakob
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 34
Dołączył(a): 11 gru 2010, o 12:47

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Grzecho5c » 31 gru 2010, o 07:54

Coś takiego zauważyłem na Techni Star S1.
Nagrania nie są kasowane tylko nCAM wywala HDD.
Często jest nawet tak ,że S1 jest całkiem zablokowany i pomaga tylko ponowny start.
Nagle lista nagrań jest pusta ale wystarczy ponownie podłączyć HDD i nagrania znów się pojawią.
Ogólnie to S1 zachowuje się dziwnie a współpraca z nCAM to już wręcz katastrofa aktualizacja softu nic nie poprawiła.
Grzecho5c
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 136
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 20:56
Lokalizacja: EDDT/EDDB

Moduł CAM TnK HD

Postprzez mm4738 » 31 gru 2010, o 15:31

W TM6900 Super - nic takiego się nie dzieje. Żadne nagrania nie znikają. Wszystko śmiga bezproblemowo.
Moduł Aston w górnym slocie, moduł TNK HD w dolnym.
Załapanie uprawnień dla MGM trwało ponad dobę, ale i na to jest sposób: tylko moduł TNK HD w slocie i załączenie TVN HD.
mm4738
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 109
Dołączył(a): 31 mar 2007, o 18:32
Lokalizacja: Rawicz

Moduł CAM TnK HD

Postprzez gilban » 31 gru 2010, o 22:12

Witam!

Mam problem ze znalezieniem kanałów Eurosport i Eurosport HD.

Z listy podanej przez TNK wynika że Eurosport powinien być na częstotliwości 11240 - jednakże dekoder wyszukuje mi różne języki a polskiego jest brak.

Co do Eurosport HD to kanał nawet mam, ale dekoder pokazuje mi że kanał jest kodowany w SECA oraz Nagra.

Conax'u brak.

Czy mogę prosić aby mi ktoś powiedział jak ten problem rozwiązać ? :(
Samsung TV UE32D6500 - Kanały FTA + nCAM HD TNK + Kanały naziemne + moduł Pre-paid Cyfrowego Polsatu + MTV UNLIMITED
Avatar użytkownika
gilban
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 71
Dołączył(a): 22 sty 2008, o 23:26

Moduł CAM TnK HD

Postprzez Grzecho5c » 31 gru 2010, o 23:51

Eurosport HD jest na 11278 V 27500 3/4 modulacja 8PSK.
Grzecho5c
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 136
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 20:56
Lokalizacja: EDDT/EDDB

Moduł CAM TnK HD

Postprzez gilban » 1 sty 2011, o 18:41

Dzięki. Już wszystko znalazłem.

Problem był też w tym, że domyślnie jest ustawiony na obydwu kanałach język angielski. Dopiero musiałem zmienić język (fonię) na każdym z tych kanałów i pojawił się polski lektor.
Samsung TV UE32D6500 - Kanały FTA + nCAM HD TNK + Kanały naziemne + moduł Pre-paid Cyfrowego Polsatu + MTV UNLIMITED
Avatar użytkownika
gilban
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 71
Dołączył(a): 22 sty 2008, o 23:26

Moduł CAM TnK HD

Postprzez piterp » 2 sty 2011, o 22:18

Mimo, że jest temat dla modułu Cam ntk HD, chcę nawiązać, że pisano o współpracy tylko samego modułu z dekoderem. Nie poruszono kwesti działania dekodera przy włożonych dwóch modułach, to jak ja mam nCam HD i cyfrowy polsat.

Tak jak wcześniej informowałem, przy dekoderze Azbox HD premium plus przy współpracy dwóch jednoczesnie modułów nCam TNK HD i Cyfrowy polsat istnieje problem dekodowania kanałów z cyfrowego polsatu. Dziwne, że moduł nCamHD blokuje kanały z cyfrowego polsatu tam gdzie nie ma systemu kodowania dla tnk. Kanały, które nie działają w cyfrowym polsacie przy jednoczesnej wpółpracy z nCam hd to są:

Polsat
Polsat Play
Polsat Cafe
BBC Knowledge Poland
BBC Lifestyle Poland
BBC Entertainment Poland
BBC Cbeebies Poland
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
TV4
Polsat 2
Polsat futbol
MTVNHD - tutaj jest odrebny kanał tylko dla systemu kodowania cyfrowego polsatu, nCam HD ma kanał ale na innej powiedzmy potocznie częstotliwości.

Tak jak opisałem to są jednak problemy z odtwarzaniem kanałów w których nie ma systemu kodowania dla TNK HD. Reszta kanałów z pakietu cyfrowego polsatu przy jednoczesnym włozeniu nCam HD działa, czasami jest tak jak nie ruszy kanał cyfrowego polsatu cofam się na inny kanał cyfrowego polsatu który działa i powracam na ten właściwy który chciałem odtworzyć działa. Ale te kanały, które wypisałem na bank nie mogą się rozkodować przy włozonym nCam HD. Przy włożonych dwóch modułach nCamHD i Cyfrowy polsat, nie ma problemu z dekodowaniem pakietu kanałów z nCam HD tnk, jeśli istnieje to jak opisano w ostatnim numerze Satkuriera, chyba jest tvp1 i tvp2. Ja tutaj z tvp1 i tvp2 omijam problem bo z tvp1 korzystam z nCam hd, a z tvp2 korzystam z cyfrowego polsatu( tutaj kanał działa przy włożonym nCam HD). Czy ktoś może wytłumaczyć w czym tkwi problem?? Temat do dyskusji
piterp
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 112
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 21:50

Moduł CAM TnK HD

Postprzez CSA » 3 sty 2011, o 01:43

BBC ma włączone kodowanie dla Conaxa i dla Nagravision, na transponderze z TV4 jest zarówno Conax jak i Nagravision a co do MTV to musi byc Conax bo MTV swoje kanały koduje w Conax a ten kanał ma także kodowanie Nagravisiona dla Polsatu. Także nCAM blokuje działania modułu CP na każdym transponderze na którym jest kodowanie Conax.

Ja stwierdziłem co jest tego przyczyną na dwóch dekoderach Ezyboxie i Sharpie. W pierwszym przypadku priorytet kodowania miał zawsze moduł w pierwszym slocie. Jak czegoś na nim nie było a był w drugim to dekodował, ale jak było a nie było uprwanień, to mimo że w drugim było już nie można było oglądać. W przypadku drugim miałem DiabloCAM z dwoma kartami Mediaguard i Conax i na kanalach na których był i Conax i Mediaguard zawsze pisało że jest zakodowane, mimo że miałem uprawnienia z Cyfry+ co ciekawe ten dekoder pobierał tylko cztery pierwsze systemy uprawnień i w przypadku Conax, Irdeto, MediaGuard, Viaacces, Nagra itd. na module Polsatu nie działał Eurosport HD.
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 10:48

Moduł CAM TnK HD

Postprzez piterp » 23 sty 2011, o 17:03

Będzie jakaś kolejna aktualizacja modułu?? Bo już jest prawie 3 miesiący, ani żadnych poprawek.
piterp
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 112
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 21:50

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telewizja na Kartę/n na kartę/Smart HD+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość