SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Dyskusja na temat usługi telewizji w Orange (przekaz satelitarny oraz IPTV)

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez voitek » 9 lut 2013, o 19:32

Parę postów wyżej (29-31) była dyskusja na ten temat. Nie sądzę, żeby się coś zmieniło. A czy karta sama czarna działa Ci w dekoderze? Bo to raczej od tego trzeba zacząć i sprawdzić czy karty chodzą w CAM/dekoderach/TV, a później iść o krok dalej i sprawdzać spliter... divISO nie powinien mieć problemów - prędzej dekoder/CAM...
HBird13 Quatro, Astra19 Single -Inverto BlackUltra
Triax115cm Terra5/12
multi Cyfra+ Canal+OptimumHD, Neo10Mbps
Panasonic TX-P42VT20E (Viera, CI+) v2.610
CAM Diablo2 x3 z Ipnosys0.37 i Transformer, CAM Aston2.26
anySee E7-S2, Opticum X7, X403p
voitek
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 252
Dołączył(a): 26 paź 2011, o 11:37
Lokalizacja: Warszawa

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez maziizam » 23 lut 2013, o 01:03

Czy już na E2 jest możliwość współpracy z kartami viaaccess 5.0 lub jakieś przymiarki bo soft alternatywny e2 powstał na uhd88?
maziizam
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4 gru 2011, o 01:15

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez _MICHAL_ » 24 lut 2013, o 18:26

Tak jest juz E2 na UHD88 ale na tym forum raczej więcej szczególów nie znajdziesz
NC+: SUPERPREMIUM + HistoryHD 109,90zł
MediaBox+ i 5 x BOX+ MR 0złmc

CS-Wysypisko.pl
_MICHAL_
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 4314
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 14:10
Lokalizacja: cs-wysypisko.pl

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez pietras44 » 20 kwi 2013, o 21:38

witam
ja mam pytanie takiego typu czy Orange będzie działał na tunerze Skybox/Openbox S12? W internecie doszukałem się że obsługuje on Viaccess, lecz nigdzie tego nie mogę potwierdzić. Czy wy macie takową wiedzę?
pietras44
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 21:32

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez zwieracz » 7 lip 2013, o 14:49

Witam

Czy jest jakiś sposób na uruchomienie czarnej karty Orange TV na dekoderze Ferguson Ariva 250 combo? Czytałem trochę wątków na forum, ale nie są one aktualne, może coś się zmieniło do tego czasu? W tej chwili nie działają mi kanały kodowane. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Pozdrawiam
zwieracz
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 7 lip 2013, o 14:41

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez _MICHAL_ » 9 lip 2013, o 12:46

Czarnej sie nie da. Tylko biała będzie działać
NC+: SUPERPREMIUM + HistoryHD 109,90zł
MediaBox+ i 5 x BOX+ MR 0złmc

CS-Wysypisko.pl
_MICHAL_
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 4314
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 14:10
Lokalizacja: cs-wysypisko.pl

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez Thingol » 21 lip 2013, o 17:39

W moim przypadku biała karta TP aktywowała się na kanale 4fun.tv (dekoder Globo Opticum 7300). Pamiętam że jakiś czas temu uprawnienia przechodziły na Orange Sport - jednak dwie godziny na tym kanale nic nie dały. Na 4fun.tv pozostałe kanały zaczęły świecić po ok. 15 minutach.
Sagemcom HD ESI 88 - Cyfrowy Polsat
TechniSat Digyboxx HD - Smart HD+ Mulit+
DVB-T - MUX 1 i 2 - Św. Krzyż; MUX 3 - Kielce
Thingol
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 48
Dołączył(a): 7 gru 2009, o 12:43
Lokalizacja: Kielce

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez ARTIPAPK » 4 sie 2013, o 23:29

Orientuje się może ktoś czy mając samą kartę białą aktywną będzie działał cały pakiet podstawowy na dekoderze Ferguson Ariva100e?
ARTIPAPK
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 141
Dołączył(a): 14 cze 2009, o 18:01
Lokalizacja: Okolice Mrozy

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez marciinn » 5 sie 2013, o 21:42

Ja mam białą kartę włożoną do dekodera Ferguson Ariva 120, wszystkie kanały z pakietu działają prawidłowo. Na dekoderze Ariva 100E jest te same oprogramowanie co na Arivie 120, więc powinno działać.
marciinn
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 65
Dołączył(a): 4 lip 2012, o 13:01
Lokalizacja: Opole

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez ARTIPAPK » 6 sie 2013, o 08:32

Moja siostra gdy dostała internet w Neostradzie,to dorzucili jej biały dekoder do kompletu wraz z białą kartą,oraz pakietem podstawowym.Lecz ona jakiś czas temu wrzuciła ten zestaw dekoder+karta do szafy i nie używa tego.Ostatnio oznajmiła mi że jak chcę,to mogę wziąć kartę lub cały zestaw,ponieważ ma cyfrowy polsat i jest jej to zbędne.Tak więc mam w planie wypróbować kartę w Fergusonie.
ARTIPAPK
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 141
Dołączył(a): 14 cze 2009, o 18:01
Lokalizacja: Okolice Mrozy

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez tweed77 » 6 sie 2013, o 13:22

Biała karta działa w Fergusonie.
Universe + 6xC + Filmbox + Pace 500GB + multiroom dwie karty = 5x0 + 10x79.90 zł średnio 53,27 zł do 30.11.15 r.
Wcześniej U+6xC+HBO+MR+PacePVR=49zł
tweed77
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1015
Dołączył(a): 24 lut 2011, o 18:51

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez michalx1974 » 6 sie 2013, o 19:36

W zależności od softu - musisz poczytać czy Twój soft obsługuje długie ECMy.
Lista kanałów INEI - link do różnych wersji list
http://www.gg.pl/dysk/VdJgTglJ1RsLVNJgT ... %81OW.docx
Avatar użytkownika
michalx1974
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2028
Dołączył(a): 11 wrz 2006, o 16:09
Lokalizacja: Poznań

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez kllos » 18 paź 2013, o 18:56

Witam
Czy wreszcie ktoś doszedł do uruchomienia Oranżadowej karty na nboxie 5800s z enigmą 2 bo ja nie daję rady. Karta TNK działa bez problemu a ta [beep] nie chce żyć.
kllos
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 00:03

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez Grabar » 18 paź 2013, o 19:01

Nic się w tej kwestii nie zmieniło:
- karta czarna nie działa w czytnikach uniwersalnych (w tym w nBoksach na Enigmie) z uwagi na parowanie,
- karta biała przy odpowiedniej wersji Oscama i konfiguracji powinna działać bez najmniejszego problemu.

Póki co widoków na zmianę tego stanu rzeczy nie ma. Gdzieś było opisane, że można załatwić wymianę karty czarnej na białą, ale trzeba się powoływać na fakt, że dekoder od Orange nie działa na zbiorczej instalacji czy coś w tym stylu i to jakiś czas temu przechodziło.
Avatar użytkownika
Grabar
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2394
Dołączył(a): 26 paź 2009, o 15:52

Karta TP/Orange w innym tunerze/module?

Postprzez kllos » 18 paź 2013, o 19:17

A mógłbyś podać na której wersji oscama i co poustawiać bo mam białą kartę
kllos
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 00:03

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Orange TV

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość