SATKurier.pl SATKurier.eu SATKurier.tv SATKrak.com Hollex.pl Digi-TV.pl ErotiCards.pl

Założenie kablówki w bloku

Odbiór kanałów TV poprzez sieci kablowe - pytania, problemy, dyskusje

Założenie kablówki w bloku

Postprzez slusar » 19 paź 2008, o 11:34

Witam
Interesuje mnie podłączenie kablówki na osiedlu trzech niewielkich bloków.
Chętnych jest około 20-30 osób, mogę nawet zgromadzić środki w kwocie do 14000zł.
Czy ktoś może mi wyjaśnic jaka jest możliwość podzielenia saygnału Cyfry+ z legalnego odbiornika?? dodam że jestemmieszkańcem jednego z bloków.
i nie chodzi mi tu o możliwości techniczne (bo w tym mniej więcej się orientuje) tylko o możliwości prawne, czy mogę to zrobić legalnie poprzez legalne zarejestrowanie firmy?? jak wygłąda ewentualnie sytuacja przy podziale spliterami np Cyfrowego polsatu?
slusar
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

założenie kablówki w bloku

Postprzez pilek2 » 19 paź 2008, o 12:03

Tu w ogóle splittery nie wchodzą w grę. Aby stworzyć sieć kablową trzeba podpisać umowy z nadawcami na dystrybucję kanałów. Zasada techniczna jest taka - jeden dekoder jeden program. Po zarejestrowaniu firmy i zaopatrzeniu się w odpowiedni sprzęt.
pilek2
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

Postprzez jurdziol » 19 paź 2008, o 12:06

Zainteresuj sie moze c+ developer -> http://www.cyfraplus.pl/_pro_cyfraplus-btb.html
Pozdrawiam
Jurdziol
jurdziol
Czasami wpadam
Czasami wpadam

Postprzez slusar » 21 paź 2008, o 14:16

W takim razie czy to w ogóle może sie opłacać przy tej ilości chętnych??
slusar
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy

Postprzez artur7878 » 22 lut 2009, o 21:11

Nie, nie będzie się to opłacało, i żaden inwestor nie wejdzie w taki układ gdyby była mowa o 200-300 to owszem. Lepiej zoragniuzujcie sobie dostęp za tą kasę do satelity, i każdy będzie sobie w danym momęcie podłaczyć dekoder ktorejs z platform.
artur7878
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się

Powrót do Sieci kablowe: dyskusja ogólna