Bo Spidersweb's to znani i wybitni krytycy filmowi
Jakby Polacy płacili abonament, to mogliby oczekiwać czegoś lepszego, teraz jest jak jest. Płaci kilkanaście procent obywateli, przy czym większość stanowią Ci, którzy zaczęli to robić 30 lat temu i wcześniej, a jeszcze nie osiągnęli wieku, który uprawnia ich do zwolnienia. Mnie osobiście to poraża, te jęczenie, jak jest źle i w ogóle.
Prawidłowość jest jedna - jak pojawia się informacja o uregulowaniu finansowania mediów publicznych czytam posty typu "i tak nie oglądam", "niech się wypchają". "nie mam telewizora", nie oglądam kanałów TVP", "wykasowałem TVP z listy", "złodzieje"... Z kolei w sytuacjach jak ta (nowy serial) czytam zawsze, że "kicz", "tandeta", wstyd". No jakimś cudem każdy nagle ma telewizor i ogląda.
Wg mnie Polacy po prostu nie zasługują na nic więcej, jak tylko właśnie kicz i tandetę. Dla Niemca skąpienie tych kilkunastu euro miesięcznie na media publiczne to byłby po prostu wstyd.
Sorry, ale jak ktoś nie płaci obowiązkowego wciąż abonamentu, to tracici wszelkie prawo do narzekania.
Użytkownik jaszek edytował ten post 02 styczeń 2018 - 18:40