Nie wiem czy sens wdawać się w uszczypliwości.
Nikt zapwewne nie zaprzeczy 3. kwestiom.
-lokowanie produktu,
-duzo gorsza obsada (tańsza)
- niewybaczalne gafy scenariuszowe (pisane na kolanie).. Do tego względnie:(to już subiektywnie jak kazdy widzi) : przynudzania-dłuzyzny, , gadki-szmatki, szczególnie policji, lokalizacje planów byle jak najtaniej)
Jesli scenarzysci umawiaja się z widzem, że na planie jest realna szkoła, realne instytucje to pewna dbałość zobowiazuje. Listonosz niech będzie w mundurze listonosza a nie ratownika.
Jak kogoś nie rozwala scena na miejscu zbrodni wszyscy są w rekawiczkach a szefo Z CBŚP dotyka denatki bez.
To fajnie, że niektórzy widzą w tym poziom. Ja widzę niechlujstwo.
Dla widza to logiczny wniosek, że facet nieprofesjonalny, niczego dobrego po nim nienależy się spodziewac...a teraz lekka poprawka. Szefo w scenie ma kilka kroków i podchodzac wkłada rękawiczki. Jak to odbierze widz.
Taka mała róznica
Wymagajacy widz szuka w tym jakiegoś celu,(po coś scena tak właśnie została nakrecona reszta nie widzi problemu to może naprawdę lecą jakieś alternatywne wersje serialu.
Poczytajcie sobie wasze opinie z innych pokoi oceniajacych seriale zagraniczne. Warto coś mierzyć podobną miarą.
Pamiętacie jak w kultowej scenie z kartonami gibie bohaterka. To był kicz wszechczasów.
W Belfrze2 takie scenki co 10 minut.
A by dopełnić groteski zapraszam do poczytania co pisujecie (oceny, wymagania,diagnozy) w pokoju o filmach i serialach . O innych serialach. Ciekawa lektura i pouczajaca.
Kończąc, gdyby Belfer2 pokazała np. TVP lub TVN7 fani z tego tematu nie zostawiliby suchej nitki. Ale to pozycja z Canal+, ponoć ogladana głównie przez mieszkańców wielkich miast z dochodem ponad 5 tysi.
O tym myślałem pisząc kiedyś o tzw. ocenie sugerowanej..
Pozdrawiam
Ach, jeszcze zdanie kobiety. O wypłukaniu emocjonalnym pisałem Zadna kobieta nie będzie fanem postawy belfra wobec jego kobiety (kompletne mydło).. Ponoć panie gremialnie zasiadły przed ekranami (Nielsen) . I tylko nie mówcie,,że nie widzą katastrofalnej róznicy.
B1; prócz Stuhra, Fabijański, Gonera, Sumilat, Damięcki...+ oblesne charaktery Królikowski i ten z rzeźni.
A w 2.-ce faceta z wygladem nie uświadczysz (czarny chłopaczek miał szansę, Lucjan króciutko) reszta jakieś odpychające typy.
Za to B2 zafundował" nam scenę zmiany tamponu. Niektóre dziewczyny się myją ale może niektóre. Tak, tak scena konieczna, tylko ta "finezja" Niesmaczne.
Użytkownik qmaster edytował ten post 07 grudzień 2017 - 11:56