Skocz do zawartości


Zdjęcie

OCTAGON SF4008 UHD 4K 2160p Triple DVB-2SX


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 joys1

joys1

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Od: 08 maj 2017

Napisano 08 maj 2017 - 18:09

Też zrobiłem ten backup image i przy wgraniu gołego tego samego Image widzi to na penie niby pobieram a żadnych ustawień nie zmienia i nie przywraca do stanu gdy robiłem ten Backup.Tylko tu dziwnie przerzuciło na pena i zrobiło samo kopię a na innym image chciało bym założył specjalny plik do którego to wpisze.Coś czuję że znowu ustawienia od nowa się szykują.

Witam wszystkich .

Kolego widzę  że  " strasznie pomstujesz "  na ten  sprzęcik  a sprzęcik z racji że jest  nową " zabawką "  tak jak i inne nowości wymaga dopracowania.

Jak na dzień dobry to i tak  nie jest najgorzej  oprogramowania jest ilość ok  no może  z  Emulatorami  mogło by być  lepiej  ale i to z biegiem czasu się poprawi. oscam 11384 , wicardd_119 i  Ncam1.1 moim zdanie  chodzą najlepiej na wszystkich  Image .

Jak  masz  " problemy "  to proponuje  wgrać jako  gł.. SF4008 PKT SVN-3604 HYPERION v5.6  http://e2.pkteam.pl/...YPERION 5.6/   i tu masz praktycznie "  kawę na ławę "  podmieniasz  tylko swój  oscam.server  ( jest w  var/keys/ ) i działa -  a jako drugi ,trzeci  itd... Egami  http://image.egami-i...hp?open=sf4008  - OpenATV  i co tam chcesz  na dysk  lub  paluszka  i grzeb , ucz się ile chcesz a jak uwalisz to skasujesz i wgrasz od nowa.

Sprzęt  działa bardzo szybko i dobrze oczywiście  zawsze idzie się do czegoś przyczepić i  mi też  jedne rzeczy  pasują a inne nie też bym co nie co pozamieniał , pozmieniał  ale myślę że i  dla  SF4008 też przyjdzie " dobra zmiana " cytując  nowych klasyków.


Użytkownik joys1 edytował ten post 08 maj 2017 - 18:11


#82 marcin81

marcin81

    Przesiaduję 24/7

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1952 postów
  • Od: 30 lis 2008
  • Lokalizacjawoj. kujawsko-pomorskie CMG

Napisano 17 maj 2017 - 17:34

Witam. Jak nagrywać na pendrive w tym dekoderze?


Cyfrowy Polsat: CAM CI+ Premuim MAX + Multiroom (0zł)
Golden Interstar GI-S890 CRCI HD


#83 joys1

joys1

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Od: 08 maj 2017

Napisano 18 maj 2017 - 11:35

Zamontować pena , ustawić ścieżkę  w ustawieniach  na usb i to wszystko - pen musi być  w tym czasie podłączony.

#84 marcin81

marcin81

    Przesiaduję 24/7

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1952 postów
  • Od: 30 lis 2008
  • Lokalizacjawoj. kujawsko-pomorskie CMG

Napisano 08 czerwiec 2017 - 17:14

Jaka jest procedura wyszukiwania nowych częstotliwości? Np. nie mogę dać rady z HB 12399 H 27500.


Cyfrowy Polsat: CAM CI+ Premuim MAX + Multiroom (0zł)
Golden Interstar GI-S890 CRCI HD


#85 tweed77

tweed77

    Forum to mój dom

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2286 postów
  • Od: 24 lut 2011

Napisano 08 czerwiec 2017 - 19:15

Taka sama jak dla każdej innej częstotliwości.
Pewnie chodzi o kanał Rai 4K? Pewnie jeszcze tego kanału nie włączyli na sat, więc go nie znajduje.
Sprawdź 12 czerwca albo 13 czerwca z rana.



#86 czerstwy

czerstwy

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7869 postów
  • Od: 03 sie 2014

Napisano 22 październik 2017 - 19:14

Witam wszystkich .

Kolego widzę  że  " strasznie pomstujesz "  na ten  sprzęcik  a sprzęcik z racji że jest  nową " zabawką "  tak jak i inne nowości wymaga dopracowania.

Jak na dzień dobry to i tak  nie jest najgorzej  oprogramowania jest ilość ok  no może  z  Emulatorami  mogło by być  lepiej  ale i to z biegiem czasu się poprawi. oscam 11384 , wicardd_119 i  Ncam1.1 moim zdanie  chodzą najlepiej na wszystkich  Image .

Jak  masz  " problemy "  to proponuje  wgrać jako  gł.. SF4008 PKT SVN-3604 HYPERION v5.6  http://e2.pkteam.pl/...YPERION 5.6/   i tu masz praktycznie "  kawę na ławę "  podmieniasz  tylko swój  oscam.server  ( jest w  var/keys/ ) i działa -  a jako drugi ,trzeci  itd... Egami  http://image.egami-i...hp?open=sf4008  - OpenATV  i co tam chcesz  na dysk  lub  paluszka  i grzeb , ucz się ile chcesz a jak uwalisz to skasujesz i wgrasz od nowa.

Sprzęt  działa bardzo szybko i dobrze oczywiście  zawsze idzie się do czegoś przyczepić i  mi też  jedne rzeczy  pasują a inne nie też bym co nie co pozamieniał , pozmieniał  ale myślę że i  dla  SF4008 też przyjdzie " dobra zmiana " cytując  nowych klasyków.

Faktycznie bardzo fajne image  wszystko idzie ustawić i fajnie się operuje.Choć wywaliło mi dziś w nocy image które ustawiłem w dekoder padł stanął na booting i amen.Poszło wiele godzin  i Multiboot z wieloma Image kilka ustawionych pod moje wymagania.Bo pomogło wgranie image od nowa za 2-3 razem.Zabawnym jest jeszcze to że dysk twardy nie chce się zainstalować w odpowiednie miejsce.Dopiero zainstalował się podpięty pod USB.


http://www.fotosik.p...ac7f6247a0144e4                                                                                                                                                           http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6b92f949875944d6     


#87 czerstwy

czerstwy

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7869 postów
  • Od: 03 sie 2014

Napisano 29 październik 2017 - 21:25

Gdzie według tej informacja mam podmontowany dysk ten 4GB?

image.png

W katalogach pokazuje mi tam gdzie powinien czyli Media/usb tu często mam takie info.Mam dziwne wrażenie że to on jest problemem że mi wywala Image z których korzystam a są na nim.Wcześniej tak mi wywaliło całkiem Open HDF i niestety do Flash musiałem od nowa wgrać też image bo nie mogłem uruchomić dekodera.Oczywiście Open HDF był na usb w multiboocie.Teraz to samo z Egami 8.5.Efekt najczęściej ten sam wywala oscama sprawdzam przy liście kanałów brak piconów które pobiera właśnie z usb tego 4GB.Kilka razy przy wy[beep]u image z Multiboota udało się wrócić tylko do tego z Flasha.I wtedy sprawdzałem i ten pen się nie podmontował.Dopiero  głębokie czuwanie raz lub więcej razy i pen się pojawiał.Edit dopiero teraz zwróciłem uwagę wersja oprogramowania Egami 8.0.1?


Użytkownik czerstwy edytował ten post 29 październik 2017 - 21:38

http://www.fotosik.p...ac7f6247a0144e4                                                                                                                                                           http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6b92f949875944d6     


#88 joys1

joys1

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Od: 08 maj 2017

Napisano 03 listopad 2017 - 22:50

Przecież  widać jak byk  " /omb "  jak wejdziesz  do ftp  to od razu widać ten katalog.

To oprogramowanie  "  SF4008 PKT SVN-3604 HYPERION v5.6  "  co Ci polecałem to już nie polecam -  facet co to robi nie ma tego dekodera i  robi to na " ślepo "  więc mogą być błędy.Widzę że Ty jesteś " Dinozaurem  "  używasz jakiś   " zabytków "  nie aktualizujesz  oprogramowania  - masz  Egami 8.0.1 gdy już jest  egami-8.0.6-sf4008-20171026  . Egami  jest OK  ale  dużo ogranicza wtyczek  więc ja wybrałem  openatv-6.1-sf4008  i  od  3 miesięcy nie mam żadnych  problemów. Czy aż  taki duży dysk  ( 1 TB )  jest jest potrzebny ? ja mam 250 SSD  i w zupełności wystarczy a i pudełko  się tak nie grzeje.Wywala oscam ?  bo masz namieszane pewnie jak w ruskim czołgu a pikony  wgraj na HD  i w razie problemów czy instalacji nowego oprogramowania podajesz ścieżkę  do nich i masz.

Masz problemy bo nie robisz z głową ! - wgraj nowe oprogramowanie  poustawiaj wszystko tak jak potrzeba  ,zrób kopie ustawień i jak coś się wysypie to masz 20 min  zainstalowany od nowa - przecież to jest tak proste  jak konstrukcja cepa co innego konf.....  emulatorów no tu trochę pracy.



#89 czerstwy

czerstwy

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7869 postów
  • Od: 03 sie 2014

Napisano 03 listopad 2017 - 23:05

Widać nie widać w tym czasie sprawdzałem i znalazłem ten dysk w Media/usb wiec?.Używam Hyperion 5.7 innego nie miałem i nie mam.Nie mam Egami 8.1 tylko 8.6 może i ok ale jak przyjdzie mi ustawić pitcony tak jak chcę to mi się nie dobrze robi bo efekty nie takie jak być powinny.Namieszane?Tak sie składa że wszystkie configi mam od osoby która jest bardzo mocno obeznana w temacie.Pitxony mam w Media /usb.Tak się składa że ustawiam wszystko sam od zera Może w Egami mam trochę stary oscam [beep] ale już w hyperionie najnowszy.A  mi też ustawiała osoba zdalnie która dobrze się zna a jednak coś się nie podmontowują jak trzeba.Edit ale faktycznie masz racje ten dysk pokazuje w Media/usb jak i omb


Użytkownik czerstwy edytował ten post 03 listopad 2017 - 23:15

http://www.fotosik.p...ac7f6247a0144e4                                                                                                                                                           http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6b92f949875944d6